Новини

Україна відновила експорт жита до Туреччини

Україна відновила експорт жита до Туреччини

Компанія ALFA Smart Trading (трейдинговий напрямок ALFA Smart Agro) згідно з контрактом експортувала до Туреччини 10,336 тис. тонн жита. Дана поставка стала першим відвантаженням до Туреччини української зернової, починаючи з 2009 р. Про це повідомила 19 жовтня прес-служба компанії.

«Обсяги виробництва жита в Україні незрівнянно менші, ніж, наприклад, пшениці та кукурудзи. Тому останніми роками жито зазвичай відвантажувалося до найближчих країн, зокрема Польщі та Литви, вагонами, тобто невеликими партіями. Наша поставка до Туреччини – одна з перших для України поставок жита морем», – зазначив керівник ALFA Smart Trading Андрій Риженко.

Як уточнюється, постачання було здійснено через Зерновий термінал МХКП, який є спільним підприємством Posco International та Orexim.

«З початку сезону ми вели роботу в цьому напрямку. Якісно здійснивши перше постачання, ми заявили про себе на ринку Туреччини як надійний партнер і продемонстрували готовність експортувати жито великими обсягами. Найближчими днями ALFA Smart Trading готує до відправлення до Туреччини ще одне судно з житом», – додав А.Риженко.