Новини

ФАУ закликає експортерів та фумігаційні компанії дотримуватися українського законодавства

ФАУ закликає експортерів та фумігаційні компанії дотримуватися українського законодавства

Фітосанітарна асоціація України закликає усіх експортерів сільгосппродукції та компанії, що проводять знезараження (фумігацію), дотримуватися технологій виконання фумігації та українського законодавства!

«Спостерігаючи за тим пожвавленням учасників бізнесу в обговоренні пункту 88 постанови Кабінету міністрів України «Деякі питання реалізації Закону України про карантин рослин», де визначено, що фумігація під час перевезення об’єктів регулювання, що завантажується у трюми суден глибиною разом із комінгсом понад 12 метрів, проводиться із застосуванням системи рециркуляції, хочеться нагадати, що всі мають дотримуватися технологій фумігації та вимог українського законодавства. До того ж, вказана норма а є світовою практикою», – переконаний президент ФАУ Владислав Седик.

Він додав, що невиконання вказаної норми – пряма загроза для налагоджених торгових відносин з країнами-імпортерами української продукції, адже нотифікації, які отримувала Україна через виявлення в партії живих шкідників часто пов’язані саме з невикористанням системи рециркуляції при фумігації вантажів, що завантажується у трюми суден глибиною разом із комінгсом понад 12 метрів.